wonen

De 3 grootste voordelen van op maat gemaakte meubels

posted by Mirthe 31 januari 2024 0 comments

Heb je voor je gevoel al alle meubelwinkels afgestruind? Maar is het je nog niet gelukt om hét perfecte meubelstuk te vinden? Dan is dit vaak een kwestie van juist heel goed weten wat je wilt, maar geen meubelstuk kunnen vinden die op deze wensen aansluit. Geen wonder, want in de meeste winkels zien we toch vooral meubels terug die in grote getalen worden geproduceerd. Het is ook niet voor niets dat de meeste interieurs er tegenwoordig een beetje hetzelfde uit beginnen te zien. Als je in deze tijd echt iets unieks wilt en je interieur persoonlijker wilt maken, dan zit er niets anders op dan voor op maat gemaakte meubels te kiezen.

Gelukkig zijn er nog altijd veel plekken waar je terecht kunt om deze meubels te laten maken. Een goed voorbeeld is familiebedrijf jelsanhout.nl.Dit bedrijf is gespecialiseerd in het werken met hout. Ze maken niet alleen de mooiste producten, maar bieden ook de mogelijkheid om zelf een meubelstuk te ontwerpen en door hen te laten maken.

Dergelijke diensten bieden tal van voordelen. In dit artikel zetten we de drie grootste voordelen van op maat gemaakte meubels voor je op een rij.

1. Voor de meest lastige ruimtes

Niet elke ruimte is even gemakkelijk in te richten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een zolderkamer. Het is zonde om de ruimte op zolder onbenut te laten. Hier valt vaak best nog een mooie kamer te creëren. Het lastige is dat hier vaak veel vreemde hoeken in voorkomen. Om over een eventueel schuin dak nog maar te zwijgen. Hierdoor zijn lang niet alle meubels even geschikt. Het vinden van een kast voor een ruimte met een schuin dak kan bijvoorbeeld een ware crime zijn.

Als je houten meubels op maat laat maken, dan is dit probleem voorgoed verleden tijd. De ontwerpers houden rekening met de afmetingen van de ruimte, waardoor ze een meubelstuk kunnen samenstellen die perfect in de ruimte past. Hierdoor is elk meubelstuk mogelijk, ongeacht de vreemde afmetingen binnen de ruimte. Op die manier is je woning altijd geheel naar eigen wens samen te stellen.

2. Uniek

In de huidige tijd is het steeds lastiger om een uniek interieur samen te stellen. De meeste interieurs zien er toch een beetje hetzelfde uit. Dat komt ook doordat de meeste meubelzaken soortgelijke meubels verkopen. Hierdoor lijkt elke woning wel uit een zogenaamde ‘lookbook’ te zijn gekomen, maar mist het aan die belangrijke persoonlijke touch. Met één of meerdere op maat gemaakte meubels kan dit probleem eenvoudig worden opgelost. Je kunt hiermee je creativiteit volledig de vrije loop laten en een geheel uniek en persoonlijk meubelstuk creëren. Een ware eyecatcher en slimme manier om jouw woning persoonlijker te maken.

3. Functioneel

Meestal worden standaard afmetingen gebruikt voor meubels. Dat is soms handig, maar lang niet altijd. Want wat nou als je het juist prettig vindt als een bepaald meubelstuk groter of kleiner is dan de norm? Dan is dit bij een standaard meubelstuk meestal niet mogelijk, terwijl het voor jou juist de functionaliteit van het meubelstuk zal verhogen. Bij een op maat gemaakt meubelstuk kan dit juist wel.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment