wonen

Voordelen van zonnepanelen

posted by Mirthe 24 juli 2021 0 comments

Er zijn een hoop redenen waarom mensen op dit moment duurzaam willen leven waarbij toch wel de belangrijkste redenen zijn dat mensen beter willen zijn voor het milieu en tegelijkertijd meer geld aan het einde van de maand willen overhouden. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door middel van zonnepanelen. In deze tekst gaan we daarom kijken bij deze zonnepanelen. Wat zijn het precies en hoe krijgen deze panelen het voor elkaar dat het beter is voor het milieu dan andere manieren om elektriciteit op te wekken en ook nog eens voordeliger is voor de portemonnee. We leggen het je uit.

Hoe werken zonnepanelen precies?

Eerst is het dan handig om goed uit te leggen wat zonnepanelen precies zijn. Zonnepanelen zijn panelen die op een plek rondom een woning worden geplaatst waar de panelen veel zon kunnen ontvangen. De panelen zijn vervolgens in staat om het zonlicht om te zetten in elektriciteit. Dit gebeurt door de cellen die zich op de panelen bevinden.

Wanneer er voldoende zonlicht op schijnt, wordt er dus elektriciteit opgewekt en deze elektriciteit kan vervolgens in de woning gebruikt worden. De panelen moeten dus wel op een goede plek gemaakt zijn omdat er anders onvoldoende zon op schijnt. De elektriciteit wordt dus lokaal opgewekt omdat deze direct vanaf de panelen in huis gebruikt kan worden. Dit scheelt daarnaast geld omdat er geen energiebelasting betaald hoeft te worden over de elektriciteit terwijl dit anders wel het geval is. Voor de dagen dat het minder zonnig is, blijft er natuurlijk een leverancier op de achtergrond zodat je niet zonder stroom blijft zitten.

Voordelen van zonnepanelen

Wat zijn dan de voordelen van zonnepanelen in Zuid-Holland? Het grootste voordeel is natuurlijk dat de panelen er voor zorgen dat je veel minder geld kwijt bent aan de maandelijkse kosten. Dat komt dus omdat er geen energiebelasting meer betaald hoeft te worden. Daarnaast is het ook zo dat je goed bezig bent voor het milieu.

Dat komt omdat de elektriciteit op deze manier opgewekt wordt dichtbij de woning in plaats van op een minder duurzame manier zoals kolencentrales. Toch is het niet zo dat het voor iedereen goedkoper is om zonnepanelen aan te schaffen. De panelen zijn namelijk vrij duur in de aanschaf en wanneer je het in de maandelijkse kosten er niet zomaar uithaalt, kost het dus meer dan dat het voorlopig opbrengt. Toch blijft natuurlijk wel het duurzame voordeel aan de panelen bestaan. Zelfs wanneer deze minder geld opbrengen dan je hoopt in een bepaalde tijd.

Bron: Solease.nl

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment