wonen

Badkamertrends voor 2022

posted by Mirthe 22 maart 2022 0 comments

Trends komen en gaan. Voor het jaar 2022 zijn er weer een heleboel nieuwe tendensen op het vlak van badkamerontwerpen. In dit artikel vind je een overzicht.

Zwart en messing kraanwerk

Vaarwel bad- en douchekranen in roestvrij staal! Tegenwoordig is zwart kraanwerk super trendy. Deze kleur is tijdloos en zorgt voor een klassevolle uitstraling. Bovendien past het bij elke woonstijl, van modern tot klassiek. Wil je een echte blikvanger in je badkamer? Kies voor messing. De goudkleur van messing kraanwerk ziet er bijzonder luxueus uit.

Terrazzo

Terrazzo is een composietsteen die bestaat uit cement/klei met daarin marmerkorrels. De grote kleurvariatie zorgt voor een speelse uitstraling. In 2022 zien we dit materiaal regelmatig terug in vloertegels of badkamermeubels. Maar er zijn ook leuke terrazzo accessoires, zoals tandenborstelhouders (of kleine plankjes om je elektrische tandenborstel op te zetten voor wie elektrisch poetst).

Gietvloeren

Vroeger zagen we voornamelijk tegels als vloerbekleding in de badkamer. Daar komt stilaan verandering in. Gietvloeren zijn bijvoorbeeld aan een opmars bezig. Eigenlijk verbaast ons dat niet, want gietvloeren hebben een paar interessante voordelen. Ze vormen één geheel, wat een waterdichte afwerking veel makkelijker maakt. Daarnaast gaat de plaatsing erg snel en zijn ze door hun dunne opbouwhoogte zeer geschikt voor badkamerrenovaties.

Vloer- en wandverwarming

Over vloeren gesproken: de laatste jaren worden klassieke radiatoren steeds vaker vervangen door vloerverwarming. Dat is niet alleen lekker warm aan je voeten, het is ook een energiezuinige manier om te verwarmen (en is bijvoorbeeld compatibel met een warmtepomp). Wandverwarming is een goed alternatief. Vooral in de douche is zo’n warme wand een meerwaarde.

Licht en geluid

Tijdens het ontwerp van een badkamer spenderen we meer en meer aandacht aan het comfort. Dat gaat van bubbelbaden tot extra grote regendouches. Daarnaast mogen we de verlichting niet vergeten. De juiste verlichting tilt je badkamer naar een hoger niveau. Zorg dus enerzijds voor een mix van functionele verlichting, zoals wandlampen aan de spiegel, en anderzijds sfeerverlichting, zoals een verborgen ledstrip achter een verlaagd plafond.

Verder kan je nog investeren in een audiosysteem. Hiermee geniet je van jouw favoriete playlist tijdens een ontspannend bad. Van vrijstaande speakers tot luidsprekers in het plafond, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment