Interieur

Huisje, boompje, beestje

posted by Mirthe 20 februari 2016 0 comments

Je grootste aankoop ooit: een huis. Boompje en beestje volgen vanzelf. Om een huis als starter te vinden is niet gemakkelijk, ga je jouw eerste huis kopen? Leuk! Dan geven wij je graag wat adviezen mee.

Wees realistisch
Denk goed na welk huis je kunt en wilt betalen. Je kunt prima starten in een wat kleiner huis en doorgroeien naar een groter huis. Een villa heb je echter niet nodig. Tenminste niet als jij alleen met je partner en/of enkele kinderen bent. Net zo belangrijk: de plek waar je huis staat. Een huis ligt bijvoorbeeld dicht bij een aantrekkelijk centrum of scholen. Dat helpt je weer, als je de woning door wilt verkopen.

Maak er iets van
Koop een huis waar je iets van kunt maken. Juist de huizen die wat langer staan, kunnen goede investeringen zijn. Huizen waar je zelf iets mooi van moet maken trekken minder de aandacht en daarom een grotere kans om deze voor een mooie prijs te kopen. Neem dus je verbeeldingskracht mee als je gaat kijken. Als je verder kunt kijken als de minpunten dan heb je misschien wel jouw droomhuis gevonden.

Kijk naar mogelijkheden
Als je samen voor het eerst een huis koopt, kijk dan ook naar de mogelijkheden om een stuk van je huis onder te verhuren. Ook in Nederland mag je tot een bepaald bedrag per jaar verhuren, zonder dat je moeilijkheden krijgt met de hypotheekverstrekker. Maak hier gebruik van, zolang je niet alle ruimtes nodig hebt. Zo spaar je snel voor die nieuwe keuken, de aanbouw of een nieuwe schuur.

Schakel hulp in
Na het kopen van huis zijn alle handen welkom. Behangen, verven, vloeren leggen, het kan allemaal. Echter voordat je een huis koopt, kun je ook wel wat hulp gebruiken. Vraag je ouders bijvoorbeeld voor advies over wat er allemaal in het huis moet gebeuren, maar ook wat zij een redelijk bod vinden. Je kunt het natuurlijk ook door een professional laten doen, je schakelt dan een aankoopmakelaar in. Een bijkomend voordeel: hij zoekt voor jou.

Nog meer over huizen kopen weten? Lees meer over starters en check de infographic hier.

Samenwonen-en-de-eerste-hypotheek-infographic

Kijk ook hier eens

Leave a Comment