Klussen

Bescherm je muren tegen vocht

posted by Mirthe 15 augustus 2013 0 comments

Wanneer je in je huis problemen ondervindt met vocht, zorgt dit vaak voor minder woongenot. Het ziet er immers niet al te mooi uit en in sommige gevallen zorgt het er ook voor dat je huis naar gaat ruiken. En nog vervelender: het zorgt er vervolgens zelfs voor dat je schone was gaat stinken, doordat de geur helemaal in je huis hangt. Of je nou al last hebt van vochtproblemen of niet, je doet er goed aan om dit probleem voor eens en altijd aan te pakken. In het laatste geval geldt het cliché: voorkomen is beter dan genezen.

Oorzaken
Vocht kan om verschillende redenen in je muren terechtkomen. Het kan zo ‘simpel’ zijn als te weinig ventilatie, welke op te lossen valt door de ramen vaker dan wel langer open te zetten. Het probleem kan echter ook dieper liggen.

In vele gevallen ontstaan vochtproblemen door scheurtjes en/of gaten in de muren. Via die scheurtjes en gaatjes komt neerslag van buitenaf naar binnen. Dat vocht gaat zich daar ophopen en zorgt vervolgens voor schimmel en andere narigheden. Ook van binnen uit kunnen vochtproblemen ontstaat. Door het, hiervoor genoemde, gebrek aan ventilatie kan vocht van de douche of ons transpiratievocht nergens heen. Behalve naar die gaten en scheuren in de muren…

Optimale bescherming
Gelukkig zijn er oplossingen bedacht voor dit soort problemen. Een voorbeeld daarvan is Polykit Phoenica. Dit product zorgt ervoor dat er een transparante laag op de muur komt, die ervoor zorgt dat je muur wordt beschermd tegen vocht. Of dit nou neerslag is of vocht van het douchen. Tegelijkertijd blijft de muur wel ‘ademen’, zodat deze er mooi uit blijft zien én sterk blijft. En niet alleen stenen muren, maar ook bijvoorbeeld houten muren dan wel andere houten oppervlakken worden met dit product beschermd.

Bron afbeelding

Kijk ook hier eens