Interieur

Waterbed kopen: 5 tips

posted by Mirthe 26 september 2018 0 comments

Het kopen van een waterbed (of watermatras) kan soms best een ingewikkelde opgave zijn. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende soorten en modellen waterbedden verkrijgbaar waardoor je moeite met kiezen kunt hebben. Kan jij ook wel een aantal tips gebruiken? In dit artikel geven we je 5 tips voor het kopen van een waterbed of watermatras.

1: Kies het type waterbed

Zoals eerder gezegd, bestaan er allerlei soorten waterbedden. Het is dus belangrijk om een soort te kiezen die goed bij jouw persoonlijke voorkeur en situatie past. Het uitkiezen en kopen van een waterbed kost aardig wat tijd, dus het liefst wil je natuurlijk dat je meteen de goede keuze maakt! Zo bestaan er softside en hardside waterbedden: een softside waterbed is eigenlijk een soort watermatras dat je in een normaal bed kunt plaatsen. Softside waterbedden zijn daarom ook de populairste keuze. Een hardside waterbed bestaat uit een geheel aangepast waterbed dat geleverd wordt en deze optie kost ook meer dan wanneer je enkel voor een watermatras (softside dus) kiest. De meeste mensen vinden een softside watermatras fijner wanneer het om het in- en uit bed stappen gaat. Dit komt doordat de hoogte van het matras het meest op een normale bed lijkt.

2: Schoonmaak en onderhoud

Waterbedden zijn erg duurzaam, want ze gaan lang mee en ze vragen bijna geen onderhoud. Maak het waterbed af en toe schoon om de levensduur van het materiaal te maximaliseren. Let er wel op dat ieder merk en ieder type waterbed weer anders is. Daarom is het goed om na te vragen bij de leverancier hoe je het beste je waterbed kunt verzorgen. Wanneer je de juiste tips opvolgt voor het onderhouden en schoonmaken van het waterbed, wordt de garantie ook gewaarborgd.

3: Voorkom lekkage

Mensen die niet zoveel verstand hebben van waterbedden, denken waarschijnlijk dat er snel kans is op lekkages. Gelukkig gebeurt dit echter niet zomaar, want het materiaal is erg stevig en speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen scherpe voorwerpen. Hierdoor zal het waterbed echt niet ineens kapot gaan. Komt er ineens toch lekkage? Dan is dit vaak makkelijk te repareren, zonder dat je hele slaapkamer meteen onder water staat.

4: Ondersteuning gewicht

Waterbedden en watermatrassen zijn best wel zwaar en het gewicht kan soms wel tot 1000 kg zijn. Dit betekent dat je vloer en je bedframe dit gewicht wel aan moeten kunnen. Ga dus voor een bedframe die zware gewichten aankan. Hiermee voorkom je dat je hele bed bezwijkt aan het zware gewicht. Weet je het niet zeker of je bedframe het aankan? Informeer dan bij een waterbed-specialist, want hij of zij kan je hier meer over vertellen eventueel adviseren.

5: Kies het juiste formaat

Kies je ervoor om je eigen bedframe te gebruiken? Dan is het goed om te weten dat je voor een bijpassend formaat watermatras moet kiezen. Het formaat is juist als het watermatras met gemak in het frame past. Meet dus van tevoren je bedframe op. Dit kun je ook door een specialist laten doen, als je zeker wilt weten dat alles goed gaat.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment