Browse Category

Tuin

Tuin

Geniet met een terrashaard met volle teugen van het buitenleven

posted by Mirthe 12 juni 2020 0 comments

Het is weer tijd om met volle teugen van het buitenleven te genieten! Want de zomer is in aantocht en dat betekent dat de avonden heerlijk lang zijn. Bent u ook een echt buitenmens en wilt u tot in de kleine uurtjes genieten van de frisse buitenlucht? Continue Reading

Tuin

Realiseer een overdekte loungeplek in de tuin zonder extra kosten!

posted by Mirthe 1 februari 2020 0 comments

Iedereen vindt het heerlijk om onder het genot van een drankje met vrienden en familie gezellig in de tuin te zitten. Het is dan extra belangrijk dat de tuin veel comfort biedt, zodat u optimaal van de tuin kunt genieten. Een mooie loungebank is in dat geval echt de investering waard! Gelukkig komen loungebanken in allerlei soorten en maten, dus kunt u kiezen uit een groot en gevarieerd assortiment. Als u maximaal comfort wilt, dan is een overdekte loungebank een heel goed idee. Hier hangt normaliter wel een hoger prijskaartje aan, maar in dit artikel leest u een aantal interessante tips hoe u de kosten van een overdekte loungebank toch kunt drukken!
Continue Reading

Tuin

Een kleurrijke tuin met bloemen? 4 fleurige ideeën

posted by Mirthe 17 oktober 2019 0 comments

Een vrolijke tuin vol met kleurrijke bloemen is leuk thuiskomen. Vooral aan het begin van de lente als de planten weer beginnen te bloeien kan dat voor instant vrolijkheid zorgen. Het is dan ook een uitstekend idee om langbloeiende, winterharde planten in je tuin te plaatsen. In dit artikel geven we tips over welke planten het goed doen en hoe je ze in de tuin kunt plaatsen.
Continue Reading

Tuin

Een tuin vol leven

posted by Mirthe 24 september 2019 0 comments

In een gezonde en bloeiende tuin leven veel wilde dieren. Bijna iedere tuinbezitter weet dat deze wilde dieren ons goed kunnen helpen de tuin gezond en schitterend te houden. Misschien ben je niet echt gecharmeerd van bepaalde insecten, vogels of knaagdieren, maar onthoudt dat ze allemaal zeer nuttige levenstaken hebben om hun en jouw tuin stralend te houden. Niet alleen in een groenrijke tuin buiten de stad leven de dieren, maar ook in stadstuinen wonen wilde diersoorten Het zou zomaar kunnen dat eekhoorntjes en zelfs vleermuizen je tuin uitkiezen om te gaan wonen! Om de dieren te helpen hun leefklimaat gezond te houden, kunnen we bijvoorbeeld denken aan ecologisch tuinieren. Dat kun je doen door met respect om te gaan met het bodemleven in de tuin en alles wat er in leeft.
Continue Reading

Tuin

3 leuke ideeën om zelf een speeltuin te maken

posted by Mirthe 22 augustus 2019 0 comments

Kinderen houden van ravotten, lekker actief bezig zijn en ze zijn creatief genoeg om zich een hele middag te vermaken met een paar simpele materialen. Heb jij een grote tuin of zijn jullie als buurt van plan een mooie plek te maken voor kinderen? Denk er dan eens aan om zelf een speeltuin te maken voor kinderen. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je nu misschien denkt. Leer meer over een kindvriendelijke tuin aanleggen met deze 5 leuke ideeën. Ga je specifiek een speeltuin maken voor de kinderen. Doe dan je voordeel met deze # leuke ideeën.
Continue Reading

Tuin

Sproeien, bemesten, maaien; alles voor een mooi gazon

posted by Mirthe 17 juni 2019 0 comments

In de lente en zomer wil je natuurlijk genieten van een strak en groen gazon in je tuin. Hoe zorg je er nou voor dat het gras bij de buren niet groener is? Belangrijk bij het onderhouden van je gazon, is dat je goed kijkt naar wat je gras nodig heeft. Kijk naar de structuur en lengte van je gras om te zien wat je moet doen.
Continue Reading

Tuin

Waarom ongediertebestrijding noodzakelijk is

posted by Mirthe 1 juni 2019 0 comments

Er zijn verschillende redenen te bedenken, die maken dat het inschakelen van een ongediertebestrijder raadzaam is. Een van die redenen is het feit dat mensen de aanwezigheid van ongedierte in huis vaak als bijzonder onplezierig ervaren. Kinderen vinden ongedierte eng of vies en ook bezoekers zullen het ongedierte wellicht ietwat onhygiënisch vinden. Het past in ieder geval niet binnen een stijlvol en modern ingerichte woning! Reden genoeg om ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden door een specialist op het gebied van ongediertebestrijding.
Continue Reading

Tuin

Alles wat je moet weten over het hebben van een vijver

posted by Mirthe 24 april 2019 0 comments

Wil jij een nieuwe tuin laten aanleggen of kan jouw huidige tuin wel wat extra’s gebruiken? Dan is een vijver misschien iets voor jou. Een vijver kan jouw tuin een chique, koninklijke uitstraling geven en biedt veel vermaak. Bovendien is er voor elk soort tuin een passende vijver verkrijgbaar. Wil jij een vijver laten aanleggen in jouw tuin? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het hebben van een vijver.
Continue Reading

Tuin

Warme zomeravonden met je eigen vuurtafel met gasbrander

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

Zit jij ook zo graag rond een lekker warm vuurtje? Binnen kun je dat natuurlijk met een open haard realiseren, maar ook buiten zijn genoeg nieuwe mogelijkheden voor je eigen vuurplaats.
Als je een buitenkachel of vuurtafel buiten plaatst, kun je veel langer genieten van je terras en tuin. Tot in de late uurtjes kun je lekker buiten zitten loungen. Een buitenkachel moet je alleen meestal op een vaste plaats installeren, in verband met onder andere de afvoer en door de rook kun je deze ook niet zomaar onder een afdak plaatsen. Met een vuurtafel met gasbrander kan dit wel!
Er is een groot aanbod kant en klare vuurtafels, maar als daar net niet bijzit waar je naar op zoek bent, dan is het ook vrij eenvoudig om er één zelf te maken. Zo kun je hem perfect combineren met de rest van je tuinmeubelen.
Continue Reading

Tuin

Veelgebruikte vaste planten

posted by Mirthe 24 januari 2019 0 comments

De vaste plant is een populaire en veelgebruikte plantgroep in onze tuinen. Ze zorgen voor kleur in de tuin en zijn daarbij ook erg belangrijk voor bijen en vlinders. De enorme variatie in kleuren, vormen en eigenschappen maakt dat er voor iedereen tuin wel een passende plant gevonden kan worden. De meeste vaste planten sterven in de winter bovengronds af, om vervolgens in het voorjaar weer opnieuw (en vaak groter) uit te lopen. In sommige gevallen kun je dus beter kiezen voor perkgoed.
Continue Reading