Browse Category

Tuin

Tuin

Tips hoe je de tuin kunt voorbereiden op de lente

posted by Mirthe 12 maart 2018 0 comments

Hoewel het maart is en bitterkoud was in februari, komt zo langzaam aan toch de lente eraan. Nog een paar weken en het is 20 maart, de dag dat officieel de lente begint. Dat is een leuk vooruitzicht, want dan zijn we weer van de koude temperaturen af en kunnen we weer genieten van alle planten en bloemen die in bloei gaan komen en de tuin er weer fleurig bij komt te liggen. Om optimaal van je lentetuin te genieten is het wel belangrijk om je tuin voor te bereiden op de lente, zodat je straks heerlijk buiten kunt zitten. Hierbij daarom enkele tips om je tuin voor te bereiden op de lente.

Bloemen in allerlei kleuren

Bij de lente hoort een tuin met frisse groene planten. Daarnaast is een lentetuin op zijn mooist als hij vol staat met bloemen bestaande uit diverse kleuren. Om na een koude winter snel een kleurige bloementuin te verkrijgen, kan je het beste allerlei lentebloemen planten, zoals tulpen, narcissen en viooltjes. Dit zijn makkelijke bloemen die fleurig zijn en in iedere tuin passen. Deze lentebloemen zijn ook te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Je kunt dus prima zelf de kleur uitkiezen die bij jouw tuin past. Normaal gesproken dien je de bloembollen reeds in de herfst te planten, zodat ze in de lente kunnen uitgroeien. Mocht je dit niet gedaan hebben, dan kan je altijd nog naar een tuincentrum gaan en reeds bloeiende lentebloemen aanschaffen, die je dan alsnog in je tuin kunt planten. Viooltjes zijn helemaal ideale planten, want die bloeien al in februari. Omdat viooltjes sterke bloemen zijn, kan je ze dus al heel goed in februari in je tuin planten, zonder dat ze al teveel hinder zullen ondervinden van de vrieskou.

Tuinonderhoud

Vanwege het winterweer, heb je in het winterseizoen waarschijnlijk weinig tot geen tuinonderhoud gepleegd. Om je tuin lente klaar te maken, is tuinonderhoud dan ook het eerste wat je moet doen, zodra de temperaturen wat stijgen. Dit zijn werkzaamheden zoals snoeien, gras maaien en onkruid wieden. Ook kan het zijn dat je de tuin nog wat wilt verfraaien voor de lente, zoals de schutting een nieuw likje verf te geven. Uiteraard moet je voor het eerste onderhoud wel wat tijd inplannen, want de winter haal je niet zomaar uit je tuin. Maar als het grote onderhoud dan achter de rug is, heb je alle tijd om van het nieuwe lente- en zomerseizoen te genieten in je vers onderhouden lentetuin.

Tuinmeubels

Wanneer het tuinonderhoud achter de rug is, is het tijd om je tuinmeubels na te kijken. Vooral als je de tuinmeubels in de winter buiten laat staan, moet je goed nakijken of het winterweer geen schade heeft veroorzaakt. Mochten je tuinmeubels de winter niet hebben overleeft, dan is het verstandig op zoek te gaan naar een nieuwe tuinset. De maand maart is daar een ideale maand voor, Verschillende aanbieders starten vanaf dan met de verkoop van de nieuwste tuin- en loungesets. Perfect om je dus te gaan oriënteren op een nieuwe en trendy tuinset welke ook tegen een stootje kan. Een goed voorbeeld zijn de tuinmeubels van Fermob welke verkrijgbaar zijn op de website van Flinders. De collectie van dit Franse merk is grotendeels gemaakt van aluminium. Dit maakt deze meubels grotendeels ongevoelig tegen regen, kou en wind.

Om volledig van je lentetuin te genieten, zorg er dan voor dat je reeds in maart alle voorbereidingen treft om je tuin lente klaar te maken. Je hebt daarna namelijk alle tijd om volop van je tuin te genieten, zodat je de ontluikende bloemen en planten kunt volgen en de eerste vrolijk zingende vogeltjes kunt zien.

Tuin

Verschillende tuinstijlen en bijbehorende tuinmeubeltrends

posted by Mirthe 4 maart 2018 0 comments

Bij verschillende tuinstijlen passen verschillende tuinmeubelen. Welke stijl heeft jouw tuin en welke meubelen sluiten hier naadloos op aan? In deze blog behandelen wij 3 populaire tuinstijlen en natuurlijk de bijbehorende tuinmeubeltrends. De tuinstijlen zijn door de trendwatchers van Kees Smit Tuinmeubelen vastgelegd. Lees je mee?
Continue Reading

Tuin

Maak je tuin recreatief met een opzetzwembad

posted by Mirthe 28 februari 2018 0 comments

Populair zijn ze zeker, opzetzwembaden met verschillende vormen zie je in de Nederlandse tuinen en tuintjes steeds vaker verschijnen. Vooral in de warme zomers is het hebben van een eigen zwembad natuurlijk heerlijk, maar ook tijdens koudere dagen kun je er toch even lekker een baantje in trekken. Door middel van verschillende verwarmingssystemen, is het opzetzwembad namelijk heel goed te verwarmen, zodat je er ook tijdens de koelere seizoenen van kunt genieten. Een reden te meer om ook jouw tuin compleet te maken met een degelijk en fraai zwembad.
Continue Reading

Tuin

Nog meer plezier,genieten en relaxen in je tuin

posted by Mirthe 23 februari 2018 0 comments

De tuin levert een belangrijke bijdrage aan ons woongenot. We kunnen er heerlijk tot rust komen en genieten van mooie bloeiende planten en het frisse groen van bijvoorbeeld het gazon. Wil je nog meer tijd doorbrengen en genieten in je tuin? Dat kan met de volgende vier tips.
Continue Reading

Tuin

Prunus laurocerasus Novita of de laurierhaag

posted by Mirthe 23 februari 2018 0 comments

De Prunus laurocerasus Novita of laurierhaag is een haag die het uitstekend doet in ons klimaat. Deze haag is familie en zelfs een verbeterde versie van de rotunifolia. Deze haag kan tegen een stootje zowel in de winter als in de zomer. Deze haag groeit snel met grote bladeren zodat ze redelijk snel dichtgegroeid is. Deze laurierhaag heeft een typische glanzende groene kleur die zelfs in de winter aanhoudt. In het voorjaar zie je de bloesems verschijnen en in het najaar de besjes die vogels heerlijk vinden. Deze haag zal je het hele jaar door voldoening en plezier schenken.
Continue Reading

Tuin

De tuintrends van 2018

posted by Mirthe 29 januari 2018 0 comments

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om ons op te maken voor de tuin en woontrends 2018!
Wanneer we het over de tuintrends hebben, springen de woorden luxe, comfort en natuur eruit.
Continue Reading

Tuin

Tuinmeubeltrends van 2018

posted by Mirthe 14 december 2017 0 comments

Het is altijd weer leuk om te ontdekken welke tuinmeubeltrends terugkeren of compleet vernieuwend zijn in het komende seizoen. Laat je inspireren en ontdek hier dé tuinmeubeltrends voor 2018! Misschien heb je net een nieuw huis en is je tuin echt aan een opknapbeurt toe of je bent het zat al jaren tegen hetzelfde tuinmeubelen aan te kijken. Wat de reden ook is, lees verder en laat je verrassen door de tuinmeubeltrends van 2018.
Continue Reading

eigen-foto-op-tuinposter
InterieurTuin

Een tuin poster, of foto op aluminium als cadeau geven?

posted by Hugo 9 september 2017 0 comments

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau om te geven is het wellicht leuk om eens te kijken naar een tuin poster op maat of bijvoorbeeld een foto op aluminium geprint. Het maakt je tuin daarmee meteen weer een stuk vrolijker, of je kunt een herinnering aan een mooi moment in je leven vast leggen. Voor in huis kan een foto op aluminium net even het verschil maken, dus echt een twist geven aan je interieur.

Ik zelf wilde al lange tijd wat leuke foto’s op aluminium geprint hebben. We zijn toen gaan zoeken naar een partij die ons daarbij kon helpen. We zijn uitgekomen bij Fotocadeau.nl die mooie producten maken. Doordat we zelf niet echt verstand hebben van fotografie was het fijn dat we bij deze partij geholpen werden door het hele proces van bestellen. Stap voor stap werd er uitgelegd wat we moesten doen.

De verzending daarna is ook goed gegaan, je moet toch altijd maar afwachten hoe de spullen verpakt en verstuurd worden. In dit geval was het allemaal keurig geregeld. Alles is heel aangekomen en het was precies zoals het op de website werd weergegeven. De kleuren van de foto’s zijn ook heel mooi geworden.

We zijn heel blij met het resultaat en ik kan het dan ook iedereen aanraden die zijn interieur eens een opfrisser wil geven. Bij ons zijn de foto’s in het trapgat komen hangen, waar we gekozen hebben voor onze trouwfoto en een foto van ons tijdens een vakantie in Italië.

Tuin

Lekker loungen in je achtertuin

posted by Mirthe 13 juli 2017 0 comments

Nu we al weer in de maand juli zijn beland, is het toch echt de hoogste tijd dat je jouw eigen tuin summerproof hebt. De vakantie staat voor de deur, en wat is er nou fijner dan even tot rust te komen in je eigen achtertuin. De planten en bloemen staan vol in bloei en alles ziet er fantastisch uit. Wat ook niet mag ontbreken is een luxe loungeset waar je heerlijk in kunt vertoeven tijdens de zomerperiode. Als je jouw achtertuin nog niet voor elkaar hebt en dit nog wel wilt doen voordat het mooie weer er echt aan komt, dan kun je er ook voor kiezen om kunstgras in je tuin aan te laten leggen. Kunstgras als vervanger van echt gras is ideaal omdat je er helemaal geen onderhoud aan hebt als het eenmaal ligt. Het kunstgras van tegenwoordig is niet eens meer te onderscheiden van het echte gras, zo mooi ziet het eruit.
Continue Reading

Tuin

De juiste bescherming voor je tuinmeubels

posted by Mirthe 13 juli 2017 0 comments

Het mooie weer komt er al snel aan en we gaan weer met zijn allen in de tuin zitten. Het tuinstel wordt van zolder gehaald ,of uit de schuur, en krijgt een mooi plekje in de tuin. Vaak een beetje waar schaduw is maar waar ook de zon schijnt. Een tuinstel kan natuurlijk ook nog onder een afdak, parasol of zonnescherm komen te staan. Zou het niet makkelijker zijn als je het tuinstel het hele jaar gewoon kon laten staan? Eigenlijk wel, maar dan gaat de kwaliteit van je tuinstel verloren of krijgt misschien wel groene aanslag. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom bergen we onze tuinset weer op als de herfst eraan komt. Vanaf nu hoeft dat niet meer, je doet er een beschermhoes omheen en je tuinset kan de hele dag blijven staan.
Continue Reading