Browse Category

Tuin

Tuin

Voordelen van een tuin laten aanleggen door een hovenier en kostenindicatie

posted by Mirthe 1 juni 2017 0 comments

Heb je een fijne tuin, maar twijfel je nog hoe je deze wilt inrichten en onderhouden? Dan kan het handig zijn om een hoveniersbedrijf in te schakelen. Hoveniers hebben namelijk veel kennis en ervaring als het gaat om de aanleg en het onderhoud van tuinen en kunnen je zo flink wat werk uit handen nemen. In dit artikel vind je informatie over de voordelen van een tuin laten aanleggen door een hovenier.

Continue Reading

zwembad in de tuin met zwembadoverkapping
Tuin

Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

posted by Mirthe 11 februari 2017 0 comments

Wat is er nou leuker in de zomer dan een zwembad in de tuin? Jij kunt erin afkoelen, je kinderen kunnen lekker spelen. Omdat een zwembad in je tuin aanleggen niet een eenvoudige opgave is heeft zwembad-overkapping.com hier een paar tips opgesteld om je te helpen met het onderhoud en de verschillende opties.
Continue Reading

boomhut in de tuin
Tuin

Een boomhut staat in elke tuin

posted by Mirthe 9 februari 2017 0 comments

Een boomhut in de tuin: is dat niet stiekem de droom van iedereen? Kinderen vinden het geweldig, maar ook voor volwassenen kan een boomhut erg leuk zijn. Niet alleen voor vertier, maar het ziet er ook nog eens erg leuk uit om een boomhut in de tuin te hebben. Want zeg nu zelf: zo’n robuust bouwwerk, dat misstaat toch in geen enkele tuin?
Continue Reading

Tuin

Kunststof schutting

posted by Mirthe 28 december 2016 0 comments

Een kunststof schutting is ideaal wanneer je een onderhoudsvrije omheining wil die je nooit hoeft te schilderen en die erg lang mee gaat. Door het uitgebreide assortiment en het grote aanbod aan kleuren en afwerkingen vind je altijd wel een scherm dat qua uitstraling goed bij je tuin past.
Continue Reading

Loungeset in de tuin
Tuin

Ontdek de verschillende soorten outdoor textiel

posted by Mirthe 23 november 2016 0 comments

Indien u op zoek bent naar een mogelijkheid om uw tuin nog wat comfortabeler te maken zult u al snel moeten kijken in de richting van bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen of een heuse loungeset. Speciale aandacht is evenwel vereist voor het outdoor textiel waar u voor gaat kiezen. Op vlak van outdoor textiel zijn er door de jaren heen immers tal van verschillende mogelijkheden op de markt verschenen die niet alleen op visueel, maar ook op praktisch vlak een absolute meerwaarde kunnen betekenen. Wilt u graag een goed beeld hebben van de verschillende soorten outdoor textiel en hun voordelen? Latour Tuinmeubelen zet ze in dit artikel graag even uitgebreid voor u op een rijtje!
Continue Reading

Tuin

Tips voor het inrichten van een kleine tuin

posted by Mirthe 29 september 2016 0 comments

Een mooi ingerichte tuin is een van de fijnste dingen. Hoe lekker is het om in de lente en zomer volop te kunnen genieten van het weer met een prettig ingerichte tuin. Het inrichten van een tuin wordt door veel mensen dan ook als een leuk iets gezien. Dit betekent overigens niet dat het altijd makkelijk is om de juiste keuze te maken voor meubels en planten. Kleine tuintjes inrichten is dan ook best een moeilijke klus. Heb je een kleine tuin? Geen paniek! Wij hebben de tips die je gaan helpen bij het slim inrichten en optimaal gebruik maken van de ruimte.
Continue Reading

tuinkussens op maat
Tuin

Tuinmeubeltrends 2016

posted by Mirthe 3 juli 2016 0 comments

Tuinmeubelen maken de laatste jaren behoorlijke ontwikkelingen door. Nog niet zo lang geleden werden er vaak kunststof meubelen gebruikt voor in de tuin. Deze hebben natuurlijk het grote voordeel dat ze tegen weersinvloeden kunnen maar ook, wanneer ze vuil zijn, weer gemakkelijk zijn schoon te maken. Wanneer je dergelijke tuinmeubelen aanschaft, kan je ze ook nu nog in verschillende kleuren kopen. Het kunnen van bepaalde merksoorten stevige stoelen zijn waarbij het wel belangrijk is dat je ze tijdens de koude wintermaanden droog opslaat. Dat moet je doen voorkomen omdat ze anders te snel zullen verslijten.
Continue Reading

mollen in tuin
Tuin

Mollen in de tuin? Hoe ga je deze bestrijden?

posted by Mirthe 23 juni 2016 0 comments

Voor veel mensen bestaat er geen heerlijker seizoen dan de zomer. Of misschien de lente. Ook dat jaargetijde heeft zeker zijn charmes. Jonge dieren, vogels die op zoek zijn naar voedsel voor hun kroost, bloemen die bloeien en heerlijk ruiken. Comfortabele temperaturen. Toch blijft de zomer voor heel wat mensen het hoogtepunt. Warme zwoele dagen met volop zon. Vakantie, zwemmen en erop uitgaan. Wat wil je nog meer? Wat ook een heerlijk onderdeel van het zomerseizoen is, is volop genieten van je eigen tuin. Een mooi gazon, prachtige borders en een heerlijk loungeset. Wat is dat een rijkdom en wat kun je daar van genieten. Hoe heerlijk is het eerste kopje koffie ’s morgens in de zon. Overdag spelen en ravotten de kinderen in de tuin en eten doen we ook buiten. Tenslotte sluit je de dag af met een wijntje. Heel vervelend is het echter wanneer de mollen roet in het eten gooien. Mollen in de tuin zijn echt een ware ramp voor iedere tuinliefhebber.
Continue Reading

tuin en gras
Tuin

Het aanleggen van graszoden

posted by Mirthe 12 mei 2016 0 comments

U bent toe aan een nieuw gazon? Graszoden zijn een ideale oplossing om snel een mooi grasperk te bekomen. Bij het zaaien van gras is er namelijk veel geduld nodig vooraleer het gras dichtgegroeid is. Daarom kiezen de meeste tuinliefhebbers voor het aanleggen van graszoden. Met graszoden van Tuin en Gras.nl hebt u na een paar weken al een mooi gazon waar zelfs kan op gespeeld worden.

Continue Reading

Tuin

Unieke tuin loungebank op maat laten maken

posted by Mirthe 10 mei 2016 0 comments

De zomer komt er weer aan en dit betekent dat we weer lekker in de tuin kunnen gaan zitten om tot rust te komen. Wil jij jouw tuin verrijken met een tuin loungebank, maar kun je maar geen loungebank vinden die echt aan jouw eisen voldoet? Laat dan een tuin loungebank op maat maken door meubelmakerij Houtkwadraat. Door een tuin loungebank geheel op maat te laten ontwikkelen, weet je namelijk zeker dat je een bank krijgt die aan al jouw eisen voldoet en echt bij jouw tuin past.
Continue Reading