Browse Category

Interieur

Interieur

Geef je tuin een totaal andere look met (matras)kussens!

posted by Mirthe 22 juni 2018 0 comments

Met het mooie voorjaarsweer van de afgelopen weken, zitten we met z’n allen weer veel buiten. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen, naast het interieur binnenshuis, ook aandacht besteden aan het tuinmeubilair. Op die manier vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten. De tijd waarin plastic stoelen en tafels de Nederlandse tuinen domineerden is inmiddels wel voorbij. En was een paar jaar geleden vooral steigerhout erg geliefd, tegenwoordig is vooral de industriële look sterk in trek. De tuinmeubels van nu zijn gemaakt van robuuste materialen zoals hout in combinatie met staal. Maar ook meubelen van natuurlijke materialen zijn erg populair op dit moment. Rieten stoeltjes bijvoorbeeld, of meubels gemaakt van bamboe. Deze materialen zijn ook goed te combineren met de industriële look. Een andere trend van dit jaar is de grote loungeset.
Continue Reading

Interieur

Waarom LED profielen en LED lampen zo geweldig zijn

posted by Mirthe 11 juni 2018 0 comments

Iedereen wil een gezellig en warme uitstraling hebben voor hun/haar omgeving. Lampen kunnen veel betekenen voor de akoestiek, vooral LED lampen zijn hier geschikt voor. Veel licht zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt en dat de omgeving vrolijker oogt. Hier en daar wat lampen plaatsen geeft echte goede voordelen. Mooie lampen uitzoeken is totaal niet moeilijk, het is juist makkelijk om lampen te kiezen en te plaatsen.
Continue Reading

Interieur

Het vermijden van krassen op je vloer

posted by Mirthe 5 juni 2018 0 comments

Krassen op je nieuwe vloer zijn erg vervelend. Hierdoor ziet de vloer er snel verouderd uit. Het wegwerken van krassen en schade is vaak een hoop werk. Wat dit betreft is het beter te voorkomen dan te genezen. Want hoe zorg je ervoor, dat jouw vloer zo min mogelijk krassen en schade oploopt? In dit artikelen bespreken we enkele tips
Continue Reading

Interieur

Een draaideurkast aanschaffen

posted by Mirthe 27 mei 2018 0 comments

Wil je je spullen gemakkelijk en veilig kunnen opbergen? Dan is een draaideurkast daar hartstikke goed voor. Er zit namelijk ook een slotje op. Je hebt draaideurkasten in allerlei soorten en maten, dus er is ook voldoende keuze beschikbaar.

Continue Reading

Interieur

Creatieve manieren om je trap te verlichten

posted by Mirthe 26 mei 2018 0 comments
Onder andere online is er al veel geschreven over het verlichten van de verschillende ruimtes in een woning, maar over de traphal is nog weinig geschreven. Trapverlichting is vaak niet iets wat men op de eerste plaats zeg, desondanks is het zeker niet onbelangrijk.

Continue Reading

Interieur

Wanneer moet je je matras vervangen?

posted by Mirthe 10 mei 2018 0 comments

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk en om goed te kunnen slapen is een degelijk matras dus ook onmisbaar. Een goed matras en goede hygiëne is bovendien essentieel voor een goede gezondheid. Een bed gaat natuurlijk niet eeuwig mee, maar wanneer is een matras echt aan vervanging toe? En waarvoor vervang je je oude matras? Dat is geheel afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, daarom gaan we daar in dit artikel dieper op in.
Continue Reading

Interieur

Zonwering voor lichtstraten

posted by Mirthe 2 mei 2018 0 comments

Daglicht is aangenaam, gezond en zorgt voor leefcomfort. Precies daarom plaatst u een lichtstraat op het platte dak van uw nieuwe aanbouw: u wilt zoveel mogelijk daglicht naar binnen halen. Bij veel zon is het echter belangrijk en prettig dat het licht niet te fel is, geen hinderlijke schittering geeft en dat het in uw woning niet té warm wordt. Het plaatsen van zonwering aan de buitenzijde van een lichtstraat is dan de meest doeltreffende oplossing.
Continue Reading

Interieur

Zo houd je de warmte buiten deze zomer

posted by Mirthe 21 april 2018 0 comments

Nu het zonnetje zich steeds meer laat zien, mogen de winterjassen weer de kledingkast in. Op dit moment hebben de temperaturen nog geen invloed op de temperatuur binnenshuis, maar de komende maanden zal het kwik alleen maar stijgen. Wil je voorkomen dat het in de zomer onaangenaam warm wordt in huis? Met de volgende tips kan je deze zomer koel doorbrengen.
Continue Reading

Interieur

Luxe keukens voor gemak en comfort

posted by Mirthe 17 april 2018 0 comments

Natuurlijk heeft elk huis een keuken nodig. Het is echter het goed gekozen design wat er voor zorgt dat je een knus, huiselijk gevoel krijgt wanneer je aan het koken bent. Bij DB Keukens begrijpen zij dat. De luxe droomkeukens zijn gemaakt voor de ultieme kookervaring. Zij hebben alles in huis om het jou naar smaak te maken. Wat betreft design, maten en installatie.
Continue Reading

Interieur

Een boekenkast in de woonkamer

posted by Mirthe 15 april 2018 0 comments

Wanneer je graag boeken leest zul je ook vast wel een boekenkast in huis hebben. Een boekenkast zul je in vrijwel elk huishouden in Nederland wel tegenkomen. Over het algemeen is een boekenkast van hout en bestaat uit planken waar de boeken opgezet kunnen worden. Op deze manier creëert men overzicht en boeken staan veilig opgeborgen, zodat er geen kans is op beschadigingen. Maar boekenkasten worden niet alleen voor boeken gebruikt. Dikwijls staan boekenkasten vol met andere prullaria en souvenirs, al dan niet in combinatie met enkele boeken. Soms wordt een boekenkast er voor de sier neergezet, vooral als het een fraai exemplaar is. Niet altijd, maar een belangrijk kenmerk van boekenkasten zijn wel dat het vaak open kasten zijn. Wanneer de gebruiker daar zijn boeken inzet, geeft men zich intellectueel bloot aan de gasten, want gasten kunnen zien van welk soort literatuur men houdt.
Continue Reading